Història
 
Fabricant europeu des de 1965
Canaletes és un fabricant pioner a Europa amb més de 55 anys d'experiència en el disseny i fabricació d'una àmplia gamma de fonts, dispensadors i refredadors d'aigua.

Únics fabricants amb la norma UNE 149101
Últimes notícies de premsa
 
Cargando
Canaletas tanca l'any 2023 amb un creixement del 20% en facturació i un 30% en exportacions, destac
Del 6 de novembre al 9 de novembre Aquatech Amsterdam 2023 va reunir més de 800 expositors i 20.000
Canaletas ha estat seleccionada per l’organització per a facilitar la hidratació dels milers d
Representen un 23% del total d’exportacions del 2021. Canaletas es posiciona com a marca líder en
El director general de Canaletas i president del Prat Empresarial, Jordi Morera, va ser l’amfitri
L’entrevista del mes de maig està dedicada a Jordi Morera Queral, Director Gerent de Ca
El nou model de dispensador d’aigua Canaletas M-99IDOP és adequat per a les exigents mesures sani
 

Canaletas Fuentes y dispensadores de agua

Blog de dispensadors i fonts d'aigua
La importància del disseny: els sortidors cap amunt garanteixen una major seguretat sanitària

La importància del disseny: els sortidors cap amunt garanteixen una major seguretat sanitària

Fonts i dispensadors d'aigua. Notícia 05/05/2023
L’última pandèmia del coronavirus ha modificat moltes de les rutines que tenia la població. Entre elles, rentar-se les mans amb més freqüència o, fins i tot, fer servir la mascareta en determinats ambients amb poca ventilació. En definitiva, tots busquem entorns més segurs i prenem moltes més precaucions, tot i que a vegades no en siguem conscients.

Un exemple és el de beure aigua de les fonts i dispensadors d'aigua públics o usats per nombroses persones en un entorn concret. Cal recordar que en els últims mesos s’ha potenciat l’ús d’aigua gratuïta als carrers, on cada cop existeixen més fonts públiques. Però també a oficines o, fins i tot, recintes com les universitats. Un factor per a potenciar  la seguretat sanitària i que la majoria desconeix és apostar pels sortidors cap amunt.

Si bé el coronavirus no es transmet per l’aigua, segons la informació que s’ha obtingut durant tot aquest temps, sí que és preferible implementar sempre fonts amb el sortidor cap amunt. Des de Canaletas comptem amb un disseny patentat on defensem aquest model, ja que prima la seguretat sanitària tant per beure directament, com per reomplir ampolles o gots.

El fet que el sortidor estigui cap amunt i, per tant, l’aigua vagi de baix cap a dalt, permet protegir el broc per on acaba sortint. A més a més, en el cas de Canaletas, la sortida d’aigua compta amb una petita petxina que recobreix encara més aquest punt i evita el contacte directe amb la boca.

El mateix objectiu apareix en el cas d’omplir una ampolla o un got, ja que aquest protector evita que el recipient en qüestió entri en contacte directe amb la saliva. Obligatòriament s’ha d’omplir en el moment en el qual l’aigua, un cop disparada, estigui caient.

I, per últim, impedeix que qualsevol bactèria es mantingui a l’aigua. És a dir, en impulsar l’aigua cap a fora, qualsevol bactèria que hagi escapat als filtres sanitaris previs no pot retrocedir per aquesta via, amb la qual cosa es reforça la garantia higiènica. Els petits detalls, sobretot en matèria sanitària, importen. I per això Canaletas compta amb ells en els seus dissenys.

... ...