Història
 
Fabricant europeu des de 1965
Canaletes és un fabricant pioner a Europa amb més de 55 anys d'experiència en el disseny i fabricació d'una àmplia gamma de fonts, dispensadors i refredadors d'aigua.

Únics fabricants amb la norma UNE 149101
Últimes notícies de premsa
 
Cargando
Del 6 de novembre al 9 de novembre Aquatech Amsterdam 2023 va reunir més de 800 expositors i 20.000
Canaletas ha estat seleccionada per l’organització per a facilitar la hidratació dels milers d
Representen un 23% del total d’exportacions del 2021. Canaletas es posiciona com a marca líder en
El director general de Canaletas i president del Prat Empresarial, Jordi Morera, va ser l’amfitri
L’entrevista del mes de maig està dedicada a Jordi Morera Queral, Director Gerent de Ca
El nou model de dispensador d’aigua Canaletas M-99IDOP és adequat per a les exigents mesures sani
L’actual crisi ha fet que moltes empreses hagin desaparegut o hagin sofert una important reducció
 

Canaletas Fuentes y dispensadores de agua

Prensa

Diaris

Innovació i sostenibilitat al sector de l’aigua

Prensa
L’actual crisi ha fet que moltes empreses hagin desaparegut o hagin sofert una important reducció de la facturació. Però la pandèmia també ha afavorit casos de millora i adequació en el teixit empresarial de Catalunya. 
 
L’actual crisi ha fet que moltes empreses hagin desaparegut o hagin sofert una important reducció de la facturació. Però la pandèmia també ha afavorit casos de millora i adequació en el teixit empresarial de Catalunya. Alguns empresaris han sabut generar noves oportunitats de negoci, la qual cosa els hi ha permès millorar la seva posició al mercat.
 
Prioritzar la inversió en R+D+I és un dels factors que ha ajudat les empreses a sobreviure. Aquest ha estat el cas de l’empresa Canaletas, situada a Barcelona, de caràcter eminentment familiar i especialitzada en la fabricació de dispensadors i fonts d’aigua des de 1965. Aquesta companyia ha treballat amb gran intensitat durant la COVID per crear nous models de fonts que es caracteritzen per garantir unes mesures d’higiene més severes.
 
Tant en l’esfera nacional com en l’europea, la demanda de fonts i dispensadors Canaletas «mans lliures» s’ha incrementat. En aquests nous models, l’usuari no ha de tocar el dispensador per beure aigua ja que l’aigua es dispensa mitjançant un pedal o sensor de proximitat. L’elevada experiència de Canaletas com a fabricant de fonts per a empreses d’alimentació i farmacèutiques, on es requereix una gran higiene, li ha permès aquesta gran i ràpida capacitat d’innovació.
 
Canaletas es posiciona com l’únic fabricant d’Espanya de fonts i dispensadors d’aigua que duu a terme tot el procés productiu, des del disseny fins al servei tècnic, inclòs el reciclatge final. Procés productiu que realitza 100 % a Espanya.
 
En aquest context de crisi, moltes empreses no estaven en la millor situació per comprar un nou dispensador, com assenyala Paz Ausin, responsable de màrqueting de Canaletas. Per aquest motiu, la companyia ha dissenyat també accessoris que faciliten que les fonts i els dispensadors d’aigua ja instal·lats es converteixin en models «mans lliures» a un cost molt assequible.
 
Canaletas, a més, està en procés d’obtenir dues patents de models d’utilitat que representen millores importants per als usuaris de les fonts d’aigua. Un d'aquests models és una font d’aigua especial per emplenar ampolles, que fa que ja no sigui necessari utilitzar gots de plàstic. D’aquesta manera, es configura com una alternativa molt més respectuosa amb el medi ambient.
 
«És una etapa difícil i les vendes han baixat, tot i que menys que la mitjana de les empreses productives», explica Jordi Morera, director general de Canaletas, qui sosté que l’exportació ha estat un aspecte decisiu en aquest sentit. La companyia, a més, ha hagut de lluitar contra les notícies falses que sostenien que la COVID es propagava a través de l’aigua.
 
Jordi Morera assenyala que el proper repte passa, seguint la nova normativa europea, pels canvis i inversions que s’hauran de fer en les metodologies de treball. El futur de Canaletas se sosté en continuar augmentant la presència en mercats internacionals i desenvolupant productes sostenibles.

Publicació realitzada per PIME A el Dia, blog de les micro, petites i mitjanes empreses i autònoms, publicat el 21 de maig de l'2021.
 
Canaletas
2021-06-11 11:35:35
Innovació i sostenibilitat al sector de l’aigua
/-ca/blog/innovacio-i-sostenibilitat-al-sector-de-laigua/ia426
... ...