Història
 
Fabricant europeu des de 1965
Canaletes és un fabricant pioner a Europa amb més de 55 anys d'experiència en el disseny i fabricació d'una àmplia gamma de fonts, dispensadors i refredadors d'aigua.

Únics fabricants amb la norma UNE 149101
Últimes notícies de premsa
 
Cargando
Del 6 de novembre al 9 de novembre Aquatech Amsterdam 2023 va reunir més de 800 expositors i 20.000
Canaletas ha estat seleccionada per l’organització per a facilitar la hidratació dels milers d
Representen un 23% del total d’exportacions del 2021. Canaletas es posiciona com a marca líder en
El director general de Canaletas i president del Prat Empresarial, Jordi Morera, va ser l’amfitri
L’entrevista del mes de maig està dedicada a Jordi Morera Queral, Director Gerent de Ca
El nou model de dispensador d’aigua Canaletas M-99IDOP és adequat per a les exigents mesures sani
L’actual crisi ha fet que moltes empreses hagin desaparegut o hagin sofert una important reducció
 

Canaletas Fuentes y dispensadores de agua

Prensa

Diaris

Canaletas, el primer fabricant espanyol de fonts d’aigua, compleix 55 anys

Prensa
Jordi Morera, sosté que una de les claus del seu èxit és saber créixer escoltant les necessitats del mercat, tant nacional com internacional, i tenint cura tant del producte que fabriquen com de les persones que formen part de la companyia
 
L’any 1965 José María Morera, fundador de la companyia, va registrar la marca Canaletas per donar nom a les fonts d’aigua que començava a fabricar i comercialitzar. Han passat 55 anys des d'aleshores i actualment l’empresa, que va començar a desenvolupar-se a Barcelona, s’ha implantat en països d’arreu del món i ha donat a conèixer les fonts Canaletas internacionalment.

Canaletas ha mantingut, durant aquest mig segle d’història, un marcat caràcter familiar. Actualment, la segona generació dirigeix l’empresa. Jordi Morera, director general de Canaletas, sosté que una de les claus del seu èxit és saber créixer escoltant les necessitats del mercat, tant nacional com internacional, i tenint cura tant del producte que fabriquen com de les persones que formen part de la companyia. Actualment, Canaletas té un equip de 40 persones.

L’empresa, que va començar venent les fonts i els dispensadors d’aigua a Barcelona i a la resta d’Espanya, avui dia està present en països de tot el món. Un 60 % de les vendes de Canaletas són a Espanya, i el 40 % restant correspon a l’exportació. Canaletas participa en grans projectes com, per exemple, equipar amb fonts d’aigua l’estadi FIFA World Cup Qatar 2022[M1] . "La marca Canaletas –argumenta Paz Ausin, responsable d’exportació de Canaletas– està consolidada en països d’arreu del món per la nostra qualitat en el desenvolupament de grans projectes amb entitats com hospitals, universitats o esdeveniments públics. A més, l’interès creixent en diferents mercats per facilitar l’aigua als ciutadans ens ha permès portar les nostres fonts a països molt diferents". 

Tot i que el percentatge de la facturació a cada país varia d’un any a l’altre, en el gràfic següent mostrem els principals països als quals vam exportar durant l’any 2019. El creixement de les exportacions respecte de l’any anterior va ser d’un 54 %. El creixement de la facturació total de l'empresa l’any 2019 va arribar a un 19 %.

La seu central de Canaletas es troba al Prat de Llobregat (Barcelona) i ocupa una superfície de 4 200 m2. En aquestes instal·lacions la companyia dissenya i fabrica tots els productes basant-se en quatre pilars: qualitat, exportació, R+D i servei al client. Des del primer model de font que es va fabricar, el departament de R+D de Canaletas ha dissenyat més de 50 models diferents de fonts i nombrosos projectes a mida. Avui dia l’empresa supera les 150 000 fonts fabricades.

En la història de l’empresa podem comptar diferents fites importants, com les tres ampliacions de la fàbrica de Barcelona o el trasllat de la nau industrial al Prat de Llobregat. La companyia indica com a clau per seguir creixent cada any la seva habilitat per satisfer les diferents necessitats del mercat. Recentment, han adequat les fonts a la demanda mediambiental existent a tot Europa per la lluita contra els residus plàstics. Així ho explica Paz Ausin: "Hem potenciat fonts d’aigua que utilitzen ampolletes reutilitzables en comptes de gots o ampolletes de plàstic d’un sol ús, un aspecte que està tenint un gran èxit a causa de la conscienciació més alta que existeix sobre la generació de residus plàstics i el dany mediambiental que provoquen".

En aquesta línia i en el context de la covid-19, l’empresa ha potenciat alguns models de fonts que ofereixen unes garanties d’higiene estrictes i també n’ha tret de nous. «Fa molts anys que dissenyem i fabriquem models de fonts d'aigua per al sector alimentari i farmacèutic –explica Jordi Morera– i tots dos necessiten unes mesures higièniques molt estrictes». Amb l’avantatge d’aquesta experiència i davant la necessitat d'adoptar més mesures d’higiene i més importants, Canaletas ha sabut oferir nous models mans lliures per beure sense utilitzar les mans, així com l’equip pedal, un accessori que es pot acoblar a les fonts d'assortidor o dispensador d’aigua que ja estan instal·lades i que permet convertir-les fàcilment en models mans lliures. Recentment, Canaletas ha participat en un estudi de camp, impulsat pel Laboratori Dr. Oliver Rodés i l’Associació de Distribuïdors, Envasadores i Proveïdors d’Aigua en Cooler (ADEAC) d’Espanya, que descarta la presència de covid-19 en dispensadors o fonts d’aigua i garanteix que beure’n és una pràctica totalment segura.

https://www.economiadehoy.es/canaletas-primer-fabricante-espanol-de-fuentes-de-agua-cumple-55-anos
Canaletas
2021-01-19 09:39:27
Canaletas, el primer fabricant espanyol de fonts d’aigua, compleix 55 anys
/-ca/blog/canaletas-disena-un-pedal-para-actualizar-las/ia419
... ...