Història
 
Fabricant europeu des de 1965
Canaletes és un fabricant pioner a Europa amb més de 55 anys d'experiència en el disseny i fabricació d'una àmplia gamma de fonts, dispensadors i refredadors d'aigua.

Únics fabricants amb la norma UNE 149101
Últimes notícies de premsa
 
Cargando
Del 6 de novembre al 9 de novembre Aquatech Amsterdam 2023 va reunir més de 800 expositors i 20.000
Canaletas ha estat seleccionada per l’organització per a facilitar la hidratació dels milers d
Representen un 23% del total d’exportacions del 2021. Canaletas es posiciona com a marca líder en
El director general de Canaletas i president del Prat Empresarial, Jordi Morera, va ser l’amfitri
L’entrevista del mes de maig està dedicada a Jordi Morera Queral, Director Gerent de Ca
El nou model de dispensador d’aigua Canaletas M-99IDOP és adequat per a les exigents mesures sani
L’actual crisi ha fet que moltes empreses hagin desaparegut o hagin sofert una important reducció
 

Canaletas Fuentes y dispensadores de agua

Prensa

Diaris

Jordi Morera, Director de Canaletas: «La UPM ha de fer de lobby dels nostres interessos»

Prensa
L’entrevista del mes de maig està dedicada a Jordi Morera Queral, Director Gerent de Canaletas SA. És Enginyer Industrial Superior i tota la seva vida professional ha estat vinculada a Canaletas S.A. Va començar l’any 1987 tot i que hem de tenir en compte que prèviament, durant els estius quan era petit, ja va començar des del punt més inicial de l’empresa.
 
A Canaletas sou fabricants europeus des del 1965, per què es considera que sou els pioners en la fabricació de dispensadors d’aigua?

Jo no diria tant com a pioners però sí dels primers a Europa. Fonts d’aigua refrigerada ja se’n fabricaven als Estats Units o Europa, Itàlia sobretot. Si és cert que segons ens consta a Espanya, vàrem ser els primers. Després han anat sorgint altres fabricants estatals tot i que també han anat desapareixent.

I amb tants anys a les espatlles, com afronteu aquesta nova crisi derivada de la guerra a Ucraïna? Heu percebut afectacions logístiques o d’altra rellevància?

És evident que la guerra a Ucraïna afectarà les empreses i més quan encara no ens hem recuperat dels efectes de la covid. El gran avantatge de ser una empresa petita és que ens permet maniobrar molt ràpid i adaptar-nos a les condicions que es vagin produint. Pel que fa a les afectacions logístiques, no hem d’oblidar que ja vam començar abans de la guerra, sobretot a la segona meitat de l’any 2021 detectant certs problemes. Avui, parlar de retards de lliurament de matèries, escassetat i augment desmesurat de preus és el pa de cada dia.

Quins serveis ofereix Canaletas?

A Canaletas S.A, som fabricants de fonts d‘aigua refrigerada que nosaltres mateixos comercialitzem juntament amb complements que no fabriquem, com per exemple, depuradors d’aigua. Tanmateix, oferim servei d’assistència tècnica pròpia i manteniment de tots els nostres productes.

I en el vostre producte, quin paper juga el metall i quina mena de metall treballeu?

Les fonts que fabriquem estan construïdes totalment d’acer inoxidable i també utilitzem tub de coure pel circuit refrigerador. Aquestes dues matèries bàsiques han experimentat un fort augment de preu en els darrers mesos i fins hi tot hi ha problemes de subministrament. L’acer inoxidable el comprem en planxa amb gruixos de 0.8 mm a 1.5 mm. Amb la maquinària pròpia fem la transformació fins a les diferents peces que formen una font d’aigua.

Així doncs, estem d’acord que el metall és un producte imprescindible pel dia a dia però poc percebut per la societat? Com ho pot ser la gasolina…

Només cal pensar en totes les coses de metall que utilitzem en el dia a dia. També en utensilis que ens desagraden quan no són de metall, com per exemple un ganivet o una forquilla. Des de l’edat de bronze, la humanitat sempre ha utilitzat el metall o la fusta per a fabricar aparells més o menys sofisticats i només darrerament hem incorporat el plàstic.

Les principals característiques que ofereix Canaletas cal destacar…

- Màxima qualitat del producte visualitzat en la utilització de l’acer inoxidable, tant a l’exterior com l’interior del xassís.
- Llarga vida útil del producte que pot arribar als 30 anys de funcionament. De fet, una font Canaletas que no arribi correctament als 20 anys de vida útil considerem que alguna cosa estranya ha passat.
- Una àmplia quantitat de models: més de 50 que s’adapten a qualsevol necessitat.
- Un departament de Servei d’Assistència Tècnica que vetlla perquè una font d’aigua sempre estigui en bon funcionament.
- Un departament d’I+D+i que està atent a desenvolupar nous productes i buscar solucions particulars a les necessitats dels clients.
- Fabricació a mida: per a comandes de més de 100 fonts podem fabricar-les com el client desitgi, fent totes les modificacions necessàries. Això ens ha permès guanyar molts clients que necessitaven una font adaptada a les seves necessitats.

L’exportació és important per a la vostra empresa? I quin és el client final tenint en compte el conjunt de característiques detallades anteriorment?

L’exportació representa el 30% de la facturació i amb intenció d’augmentar-la. Els nostres clients son distribuïdors i usuaris finals de les fonts. És a dir, venem PVP a l’usuari final i fem un descompte per a la distribució. En el cas de l’exportació sempre és a distribuïdors/importadors del país destinat.

Per què és tan important comptar amb una patronal del metall, en aquest cas la UPM?

Són molts els problemes i oportunitats comuns al món del metall que la UPM ha de saber defensar. Tanmateix, ha de fer de lobby per defensar interessos comuns de tots. Els reptes cada dia són majors i les exigències legals poden acabar ofegant la indústria.

Què espera d’ella?

Sobretot la funció de lobby per defensar interessos comuns, el que comentava abans. També ha de servir de contrapunt per visualitzar la problemàtica del sector industrial del metall. No cal oblidar, però la feina d’assessorament a les empreses i ajuda a l’exportació.

Sobre Canaletas S.A.

Canaletas és una empresa d’origen familiar fundada el 1965, que centra la seva activitat en el disseny i fabricació de tot tipus de fonts, dispensadors i refredadors d’aigua, juntament amb la comercialització de filtres d’aigua. Disposa de més de 50 models diferents adaptades als requisits del client final, com a fonts d’aigua per a empreses, fàbriques, llar, col·legis, etc.

Amb seu al Prat de Llobregat (Barcelona),la companyia disposa de delegació a Madrid, així com d’una important xarxa de distribuïdors que cobreix tot el territori nacional. Al seu torn, també està present a la Unió Europea i exporta a zones molt diverses. En l’actualitat, Canaletas és el fabricant de fonts, dispensadors i refrigeradors d’aigua amb més experiència d’Europa i es caracteritza pel seu esperit innovador, tal com demostren les nombroses patents que ha registrat al llarg dels seus més de 57 anys d’història . La companyia està dirigida actualment per la segona generació de la família Morera i destaca per la qualitat dels seus productes, que resisteixen al pas dels anys i ofereixen un Cicle de vida superior al de la majoria de fonts i refredadors d’aigua del mercat.

Publicació realitzada per Unió Patronal Metal·lúrgica (UPM),el 28/04/2022.
Canaletas
2022-04-29 12:47:03
Jordi Morera, Director de Canaletas: «La UPM ha de fer de lobby dels nostres interessos»
/-ca/blog/Jordi+Morera,+Director+de+Canaletas:+«La+UPM+ha+de+fer+de+lobby+dels+nostres+interessos»/ia428
... ...